Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ο ιερός αριθμός επτά και οι Ακτίνες


Η Alice Bailey, επιγραμματικά, θεωρεί ότι κάθε ψυχή έχει τη δική της Ακτίνα που την επηρεάζει. Η Ακτίνα της ψυχής παραμένει η ίδια σε όλες τις ενσαρκώσεις, ενώ η Ακτίνα της προσωπικότητας μπορεί να διαφέρει από ενσάρκωση σε ενσάρκωση. Εκτός όμως από την ψυχή και την προσωπικότητα, υπάρχουν Ακτίνες που επηρεάζουν κύκλους, πλανήτες, έθνη και σε αυτή τη γνώση στήριξε πολύ ενδιαφέρουσες μελέτες της. Οι Ακτίνες, όπως είδαμε και πριν, εκπορεύονται από τη Θεότητα, που με τη σειρά της τις “διοχετεύει” στον Πλανητικό Λόγο (Σάνατ Κουμάρα). Άλλες απόψεις αναφέρονται και στην ύπαρξη Γαλαξιακών Λόγων που στέλνουν τις Ακτίνες αυτές στους Ηλιακούς και μετά στους Πλανητικούς Λόγους, ενώ στην ανθρωπότητα διαχέονται διαμέσου των Κυρίων της Μεγάλης Λευκής Αδερφότητας, για την οποία υπάρχουν αρκετές αναφορές τόσο στην Alice Bailey όσο και αλλού. Η τελευταία αναφέρει πως οι Κύριοι αυτοί βρίσκονται ενσαρκωμένοι στο υλικό ή στο αιθερικό πεδίο, με τα φυσικά τους σώματα να κατοικούν σε συγκεκριμένους τόπους αλλά να μην υποβάλονται σε συνηθισμένους περιορισμούς του υλικού πεδίου. Σκοπός τους είναι η εξύψωση της ανθρωπότητας και σε ό,τι αφορά στις Ακτίνες, είναι οι εκφραστές της. Κατά το παρελθόν κυριάρχησε η άποψη ότι οι Διδάσκαλοι αυτοί είναι Θιβετιανοί ή Ινδουιστές, όμως αυτό δεν είναι σωστό και πιθανώς συνέβη προκειμένου να διαφυλαχθούν οι ταυτότητες των Διδασκάλων και να μην αποκαλυφθούν κάποιες παράμετροι που δεν θα έπρεπε.
Παρά τις μικροδιαφοροποιήσεις σχετικά με την Ακτίνα επιρροής και τον Διδάσκαλο, εμείς θα παραθέσουμε την κατηγοριοποίηση στηριγμένοι στην Alice Bailey, για αυτό ο αναγνώστης δεν θα πρέπει να παραξενευτεί εάν έχει υπόψη του κάτι διαφορετικό. Στην αριστερή στήλη είναι η Ακτίνα, στη μεσαία η επιρροή της, στη δεξιά ο Διδάσκαλος και δίπλα του ο πλανήτης, το τσάκρα της αντιστοιχίας και το ορυκτό που “συμπυκνώνει” μέσα του τη δύναμη της Ακτίνας. Στην εποχή που ζούμε η 6η Ακτίνα φεύγει ταχέως από την ενσάρκωση και η ανθρωπότητα σύντομα θα βιώσει τις επιδράσεις της 7ης Ακτίνας.
1η. Θέληση - Δύναμη. Μορύα. Πλούτωνας. Σαχασράρα. Διαμάντι.2η. Αγάπη - Σοφία. Κουθούμι. Ήλιος/ Δίας. Αναχάτα. Ζαφείρι.3η. Ενεργός Νοημοσύνη. Παύλος ο Βενετός. Γη/ Κρόνος. Βισούντι. Σμαράγδι.4η. Αρμονία. Σέραπις. Σελήνη / Ερμής. Σβαντισχάνα. Ίασπις.5η. Επιστήμη. Ιλαρίων. Αφροδίτη. Άτζνα. Τοπάζι.6η. Αγάπη - Αφοσίωση. Ιησούς. Άρης - Ποσειδώνας. Μανιπούρα. Ρουμπίνι.7η. Τελετουργική Μαγεία. Ρακόζι. Ουρανός. Μουλαντάρα. Αμέθυστος.
Υπάρχουν επίσης και αντιστοιχίες με τα διάφορα χρώματα αλλά σε αυτό το σημείο δεν υπάρχει λόγος να ανφερθούμε σε αυτό. Από αυτές τις 7 Ακτίνες οι τρείς πρώτες είναι οι βασικές, οι θεμελιώδεις (οι όψεις της Ενάδας) και όπως προαναφέρθηκε επηρεάζουν την ψυχή, την προσωπικότητα, τον πλανήτη, τα έθνη και τους διάφορους φορείς - σώματα. Κι επειδή η 2η Ακτίνα είναι η Ακτίνα της Αγάπης, η Αγάπη ενυπάρχει σε όλες τις υπόλοιπες. Φυσικά, ο παραπάνω συνοπτικός πίνακας και οι λίγες επεξηγήσεις που παραθέτω, δεν καλύπτουν το θέμα των Ακτίνων παρά εντελώς γενικά και επιφανειακά. Ο ενδιαφερόμενος παραπέμπεται στις πραγματείες της Helena Blavatsky και της Alice Bailey για περισσότερες πληροφορίες. Είναι σημαντικό όμως να παρατεθεί το παρακάτω απόσπασμα από το έργο της “Πραγματεία επί της Λευκής Μαγείας”, για εκείνους τους αναγνώστες που ενδιαφέρονται για μια πιο διεισδυτική ματιά. ” Η υποακτίνα στην οποία βρίσκεται ο άνθρωπος, η μικρότερη αυτή ακτίνα που ποικίλει από ενσάρκωση σε ενσάρκωση, προσδίδει σε μεγάλο βαθμό το χρωματισμό του σε αυτή τη ζωή. Είναι η δευτερεύουσα χροιά του. Μην ξεχνάτε ότι η πρωτεύουσα ακτίνα της Ενάδας συνεχίζεται στους αιώνες. Δεν μεταβάλλεται. Είναι μια από τις τρεις κύριες ακτίνες που τελικά συνθέτουν τους υιούς των ανθρώπων. Η ακτίνα του Εγώ ποικίλει από γύρο σε γύρο και στις πιο εξελιγμένες ψυχές από φυλή σε φυλή και περιλαμβάνει μια από τις πέντε ακτίνες της τωρινής μας εξέλιξης. Είναι η κυριαρχούσα ακτίνα στην οποία δονείται το αιτιατό σώμα του ανθρώπου (…) Η ακτίνα της προσωπικότητας ποικίλει από ζωή σε ζωή, μέχρι να καλυφθεί η γκάμα των επτά υποακτίνων της Εναδικής Ακτίνας.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: