Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Ο ΤΟΙΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ

Στους τοίχους ενός παλιού βασιλικού φουρνάρικου, μύθοι και έρωτες έχουν στήσει ένα παράξενο, μαγευτικό χορό, σε μια από τις πιο ερωτικές πλατείες του πλανήτη.

Η ψυχή της Μαδρίτης κάνει ρεσάλτο πάνω σ’ αυτό το μοναδικό τοίχο με τις εξαίσιες ζωγραφιές και μυθογραφείται έτσι μ’ ένα τρόπο που δεν έχει όμοιό του, σε μια από τις μεγαλύτερες, ιστορικές και πολυσύχναστες πλατείες του πλανήτη, την Plaza Mayor.


Μια τοιχογραφία με τολμηρές εικόνες, ονειρικά χρώματα και γοητευτικούς συμβολισμούς, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους μύθους, που ακροβατούν ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία.Αλλωστε, και η καθημερινή ζωή αυτής της πλατείας δεν φαίνεται να διαφέρει και πολύ από τις ζωγραφιές αυτού του τοίχου, που την προσδιορίζουν.Η Plaza Mayor (Πλάθα Μαγιόρ) είναι ένα τεράστιο ανθρώπινο χωνευτήρι, με τουρίστες από κάθε γωνιά του πλανήτη να ανακατώνονται με τους ντόπιους, που κάνουν τη βόλτα τους τις Κυριακές, και πίνουν μπίρα ή καφέ στα δεκάδες μαγαζιά που συμβιώνουν στο τεράστιο αίθριο αυτής της περίκλειστης πλατείας.Χρησιμοποιώ τη λέξη αίθριο, γιατί αποδίδει, πιστεύω καλύτερα αυτό που πραγματικά είναι η Plaza Mayor. Μια τεράστια εσωτερική αυλή. Για να μπεις στην πλατεία, περνάς από τεράστιες πύλες που υπάρχουν σε κάθε πλευρά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: