Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

The Lost Tomb of Jesus


Περίπου πριν από 28 χρόνια, εργοτάξια που ετοιμάζονταν να κτίσουν ένα οικοδομικό συγκρότημα σε μια μικρή περιοχή της Ιερουσαλήμ, ανακαλύπτουν μια είσοδο ενός τάφου που έχει από πάνω ένα παράξενο σύμβολο. Δύο γραμμές σχημάτιζαν μια γωνιά και μέσα ένα κύκλος. Πολύ παράξενο σύμβολο σε ένα εβραϊκό τάφο πράγμα που συνέκλινε στο ότι ίσως ο τάφος αυτός να περιείχε κάτι σημαντικό.
Ο τάφος ήταν σίγουρα οικογενειακός και χρονολογούνταν γύρω στο 1ο αιώνα. Βρέθηκαν μέσα 10 οστεοφυλάκια και στα 6 από αυτά βρέθηκαν επιγραφές με ονόματα. Οι υπεύθυνες αρχές μετέφεραν τα οστεοφυλάκια σε μια αποθήκη σε μια περιοχή του Ισραήλ και δεν τους έδωσαν τη δέουσα προσοχή καθώς τα ονόματα που περιείχαν οι επιγραφές ήταν συνηθισμένα την περίοδο εκείνη και όντως ήταν. Γέσουα, Ιωσήφ, Μαρία…Όλα τους ήταν πολύ συνηθισμένα, αλλά ο τάφος αυτός ίσως να κρατάει ένα μυστικό που συνδέεται με τον Ιησού από τη Ναζαρέτ και τη ζωή του.
Αρκετά χρόνια μετά την ανακάλυψη του τάφου, κάποιος αποφάσισε να ερευνήσει την υποθέση παρακάμπτοντας τη γνώμη της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων του Ισραήλ ότι ο τάφος αυτός δεν κρύβει κάτι το ασυνήθιστο. Η έρευνα άρχισε με τη μελέτη των επιγραφών και έφερε στο φως μια παράξενη επιγραφή “Γεσούα μπαρ Τζόφεφ” δηλαδή “Ιησούς ο υιός του Ιωσήφ”…Παράξενο μα πάνω από όλα ενδιαφέρον. Υπάρχει στα αλήθεια πιθανότητα να είναι αυτός ο τάφος του Ιησού από τη Ναζαρέτ; Για να απαντήσουν σε αυτό το επικίνδυνο ερώτημα οι ερευνητές μελέτησαν και τις άλλες επιγραφές πάνω στα οστεοφυλάκια. Τα αποτελέσματα έφεραν έκπληξη στους ερευνητές καθώς όλα μπορούσαν με κάποιο τρόπο να συνδεθούν με τη ζωή του Ιησού. Δεν θέλω να σας αποκαλύψω και άλλα στοιχεία γιατί πραγματικά αξίζει να δείτε το ντοκιμαντέρ αυτό.
Η θεωρία της στατιστικής και άλλες επιστήμες έρχονται για να ρίξουν φως στην υπόθεση και να απαντήσουν όσο μπορούν πιο αλάνθαστα ότι ο τάφος αυτός ήταν ο οικογενειακός τάφος του σημαντικότερου προσώπου της Ιστορίας, του Ιησού από τη Ναζαρέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: