Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2009

Η κούφια Γη στις Ινδικές Puranas

Η μυθική πόλη Shamballa

Οι Puranas κάνουν πολλά σχόλια σε σχέση με την κούφια γη που δε θα πρέπει να τα δεχόμαστε επιπόλαια. Αν και είναι απλά σχόλια, θα πρέπει να αναγνωριστεί η επιρροή τους. Ένα τέτοιο Πουρανικό σχόλιο έχει να κάνει με την αφήγηση του Αβατάρα Kalki - αυτόν στο τέλος της Κάλι Γιούγκα, Ο Αβατάρα Kalki θα γεννηθεί στην καλύτερη από τις Βραχμανικές οικογένειες της πόλης Shambala για να εξαφανίσει τους αιρετικούς στην επιφάνεια της γης. Κατόπιν, η γενική Πουρανική ερμηνεία λέει ότι άνθρωποι θα έρθουν στην επιφάνεια από το εσωτερικό του πλανήτη για να ξανά-αποικήσουν και να ξανά-ξεκινήσουν τη Βεδική κουλτούρα. Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι η Shambala αναφέρεται στις Puranas σαν η πόλη του εσωτερικού του πλανήτη. Όχι μόνο στις Puranas, αλλά και στην συνολική Θιβετανική ανάμνηση επίσης, η Shambala θεωρείται σαν η πόλη που βρίσκεται στο εσωτερικό της γης.
Μια άλλη Πουρανική αφήγηση η οποία κάνει ένα καθαρό σχόλιο σε σχέση με το κούφιο τμήμα της γης συνδέεται με τον αβατάρα Parasurama, και μπορεί να βρεθεί στο ένατο τμήμα, δέκατο έκτο κεφάλαιο, σελίδες 19-21, της Bhagavatam. H 19η σελίδα λέει ότι αυτός αντιμετώπισε την πολεμική κάστα 21 φορές και απάλλαξε την γη από αυτούς. Η λέξη Prithivim χρησιμοποιήθηκε για να υποδηλώσει την επιφάνεια της γης.

Οι Πουρανικές αποδείξεις έχουν στην ουσία πολύ μεγαλύτερη σημασία στην υποστήριξη της θεωρίας της Κούφιας Γης. Αποτελεί ένα ορόσημο για την ώθηση της βάσης των αποδείξεων της Κούφιας Γης. Είναι ενδιαφέρον γιατί οι Θιβετανική παράδοση που αναφέρεται στην κούφια Γη έγινε δημοφιλής ανάμεσα στους υποστηρικτές της θεωρίας πριν πολύ καιρό. Ίσως αυτό να οφείλονταν στην επίδραση του βιβλίου του Nicholas Roerich που ονομαζόταν απλά "Shambala", το οποίο εκδόθηκε το 1930. Είχε ταξιδέψει στο Θιβέτ, και συνέδεε την πλούσια λαϊκή παράδοση τους για την κούφια Γη στο βιβλίο του, όπου αναφέρει τις πόλεις της Shambala, της Shangri La και το βασίλειο της Agharta. Και πολύ πιθανόν η Θιβετανική παράδοση για την Κούφια Γη να έχει διατηρηθεί καλύτερα εξαιτίας των τούνελ που λέγεται ότι δημιουργήθηκαν ανάμεσα στην Agharta και το Θιβέτ - είναι πιθανόν οι Θιβετανοί να δέχτηκαν επιρροή από την κούφια Γη για μεγαλύτερη περίοδο γι' αυτό το λόγο.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ το κατά πόσο ΄΄γήινοι΄΄ είμαστε;Μήπως η λέξη γήινος υποδεικνύει αυτόν που ζει μέσα στη Γη;Μήπως λοιπόν είμαστε έξω-γήινοι;Κι αν θεωρήσουμε πως είμαστε εξωγήινοι,υπάρχουν οι γήινοι;Κι αν δεν έχουμε αποδείξεις για το αν υπάρχουν ή υπήρξαν,τουλάχιστον είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε για το αν είναι δυνατή η εξέλιξη της ζωής εκεί κάτω; Τέτοια απλά και λογικά ερωτήματα φίλοι μου με οδήγησαν στο να ασχοληθώ με το παρόν θέμα,που η αλήθεια είναι πως δεν του είχα δώσει την πρέπουσα σημασία.Κακώς όπως τουλάχιστον διαπίστωσα, μετά την έστω και σύντομη ως τώρα επαφή μου με τη θεωρία της ΄΄ΚΟΥΦΙΑΣ ΓΗΣ΄΄.Μιας θεωρίας που δεν είναι και τόσο νέα σε ηλικία όσο κάποιοι φαντάζονται…Μιας θεωρίας που δεν έχει ξεπηδήσει ξαφνικά στα δικά μας "νεώτερα χρόνια",αλλά προέρχεται από αρχαία κείμενα της ανθρωπότητας ολόκληρης!(τουλάχιστον από όσα κείμενα έχουν αφήσει να διαρεύσουν…)Μαρτυρίες του παρελθόντοςΣτην αρχαία Ελλάδα ο Άδης ή κάτω κόσμος ήταν μια τοποθεσία κάτω από τη Γη,όπου κατέληγαν οι χαμένες ψυχές.Σύμφωνα με την Ιλιάδα ο Άδης βρίσκεται ΄΄κάτω από τη Γη΄΄,ενώ η Οδύσσεια τον τοποθετεί ΄΄στα πέρατά της΄΄.Στα συγκεκριμένα έργα(και όχι μόνο βλ.Στράβων),αναφέρονται επίσης επισκέψεις κοινών θνητών στο εσωτερικό της Γης(π.χ Οδυσσέας).Παρατηρούμε ότι η πρόσβαση στον κάτω κόσμο δεν είναι εύκολη και πάντα φυλάγεται καλά(βλ. κέρβερος).Επίσης μπορούμε να αναφέρουμε και την τιμωρία που επέβαλλε ο βασιλίας των θεών Δίας στους τιτάνες,φυλακίζοντας τους στο εσωτερικό της ΓηςΗ σουμεριακή λέξη για τον κάτω κόσμο ήταν ΄΄κουρ΄΄ κάτι που σήμαινε βουνό και Ξένη Χώρα…Πολλές αναφορές υπάρχουν και στο γνωστό μας έπος του Γκιλγκαμές.Τέλος-για να κλεισουμε με τα σύντομα ιστορικά στοιχεία-αναφορές που μαρτυρούν πως κάτι συνέβαινε με το εσωτερικό της Γης και στα αρχαία χρόνια,υπάρχουν στην Ισπανία,την Β.Αφρική,την Α.Ασία,στις Σκανδιναβικές χώρες,την Ιταλία,τους Εσκιμώους,όπως επίσης και στους Λάους της Ν.Αμερικής.

Υπόγειες πόλεις και φυλές της Κούφιας ΓηςΟι ιστορίες και οι μαρτυρίες σχετικά με ταξίδια στην κούφια Γη ή και θεάσεις όντων που προέρχονται από αυτήν είναι χιλιάδες και πιστεύω πως η παράθεση τους δε βοηθά εδώ(άλλωστε αν θέλετε πραγματικά να ασχοληθείτε με το θέμα η ελληνική βιβλιογραφία νομίζω ότι θα σας καλύψει απόλυτα).Εδώ θα προσπαθήσουμε απλά να αναφέρουμε τα πιο γνωστά ονόματα πόλεων αλλά και φυλών που έχουν αναφερθεί.Η Σαμπάλα/Αγκάρθα φέρεται να απότελει τον υπόγειο παράδεισο.Εκεί όπου όλη η γνώση του κόσμου φυλάσσεται καλά.Λέγεται ότι βρίσκεται κάπου σε μια περιοχή που εκτείνεται από το Αφγανιστάν ως την Κίνα.Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η πραγματική αιτία της επίθεσης των Αμερικανών στο Αφγανιστάν,ήταν η εύρεση-μέσω σπηλαίων- διόδων προς την υπόγεια πόλη!!Επίσης υπόγειες πόλεις λέγεται πως υπάρχουν:στην Καπαδοκία,στις Περουβιανές Άνδεις,στο Μεξικό,στην Έρημο Γκόμπι,στη Βραζιλία…Δε χρειάζεται φυσικά να αναφέρουμε και το πλήθος των περίτεχνα φτιαγμένων υπόγειων στοών και σπηλαίων σε όλο τον κόσμο, στα οποία υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα.Μεταφερόμενοι στη δική μας χώρα, τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια έξαρση τόσο σε ενδιαφέρον, όσο και στην οργάνωση διαφόρων ερασιτεχνικών ομάδων έρευνας , με σκοπό να αποκαλύψουν πολλά από τα άγνωστα μυστικά της ελληνικής Γης.Σε ότι αφορά τώρα τους κατοίκους του εσωτερικού του πλανήτη μας αυτοί τις περισσότερες φορές εμφανίζονται-περιέργως-ως ερπετοειδή νοήμονα όντα πολύ πιο προηγμένα απ'τον άνθρωπο.Οι "Νάγκας" και οι "Δέρος" σίγουρα λένε πολλά στους οπαδούς της θεωρίας της κούφιας Γης.Άναυδος μένει κανείς αν προσπαθήσει να συνδέσει το παζλ που ξεκινά από τη λατρεία του φιδιού ανά τους αιώνες(αφρικανικός χορός του μεγάλου φιδιού,όφις της βιβλικής εποχής,ερπετά της σοφίας,ουροβόρο φίδι,θρύλοι των Ελλήνων,Ινδών,Μεσοποτάμιων) και καταλήγει ως τις σύγχρονες,τρομερές, ακραίες-θα τις χαρακτήριζε κανείς ,αλλά σίγουρα εκπληκτικά τεκμηριωμένες πεποιθήσεις-περί παρέμβασης των ερπετοειδών φυλών στον κόσμο μας από την αυγή του ανθρώπινου πολιτισμού!- του γνωστου Άγγλου συγγραφεα David Icke ,καθώς και άλλων λιγότερο γνωστών με τις ίδιες απόψεις… Σημ.(Κυκλοφορούν εκατοντάδες περιστατικά και φωτογραφίες σε ότι αφορά τους ενδογήινους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: