Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Άθλος τέταρτος: Ο κάπρος του Ερυμάνθου



Ο κάπρος του Ερυμάνθου, αμφορέας 510 π.Χ. Ο Ευρυσθέας τρύπωσε μέσα στο πιθάρι από τον φόβο του, όταν ο Ηρακλής έφερε τον κάπρο, ενώ η Αθηνά παρακολουθεί δίπλα και ο Ερμής πίσω της.


Η τέταρτη αποστολή του Ηρακλή ήταν να πιάσει ζωντανό τον κάπρο, που ζούσε στο όρος Ερύμανθος, ο οποίος τρομοκρατούσε τους κατοίκους της περιοχής και είχε σκοτώσει πολλούς από αυτούς.Ο Ηρακλής επισκέφθηκε τον κένταυρο φίλο του, Φόλο. Μετά από επίμονη προτροπή του Ηρακλή, ο Φόλος του πρόσφερε κρασί, που ανήκε στους κενταύρους. Αυτό έγινε αφορμή να αρχίσει μια τρομερή μάχη με τους κενταύρους, στην οποία ο Ηρακλής σκότωσε πολλούς από αυτούς και τραυμάτισε θανάσιμα τον Χείρωνα.Μετά από αυτό το περιστατικό, ο Ηρακλής κυνήγησε τον κάπρο, ο οποίος έπεσε μέσα σε μια βαθιά τρύπα σκεπασμένη από χιόνι και έτσι ο Ηρακλής τον έπιασε με ένα δίκτυ.




Ο Ηρακλής και ο κένταυρος φίλος του Φόλος, αμφορέας 510 π.Χ.



Ο Ηρακλής μάχεται τους Κένταυρους


2 σχόλια:

Unknown είπε...

εχεις το καλυτερο ιστολογιο,δεν θα σταματησω να το παρακολουθω γιατι εχει παντα ενδιαφεροντα θεματα.σαν να διαβαζω το περισκοπιο που ειναι το αγαπημενο μου περιοδικο.

Ελλην είπε...

Ευχαριστώ πολύ φίλε Oberon. Θα προσπαθήσω για το καλύτερο γιατί και γω έχω έτσι μια τρέλα με τα περίεργα του πλανήτη και όχι μόνο ;) Οτιδήποτε στην διάθεσή σου :) Ευχαριστώ και πάλι...