Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Στο επίκεντρο η εξωγήινη ζωή



Διαθέσιμα στο ευρύ κοινό κάνει η Μεγάλη Βρετανία τα απόρρητα αρχεία σχετικά με θεάσεις ΑΤΙΑ, ακολουθώντας μετά από ένα χρόνο το παράδειγμα της Γαλλίας. Παράλληλα, το Βατικανό δεν αποκλείει την πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινης ζωής.

Tο βρετανικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε τετραετές πρόγραμμα για τη μεταφορά των φακέλων στο Εθνικό Αρχείο της Μεγάλης Βρετανίας. Το πρόγραμμα έρχεται ως ανταπόκριση στο ευρύ ενδιαφέρον και τις πολυάριθμες αιτήσεις για πρόσβαση στα συγκεκριμένα αρχεία. Όταν ολοκληρωθεί, θα περιλαμβάνει περίπου 160 φακέλους σχετικά με θεάσεις ΑΤΙΑ και εξωγήινων. Μέχρι στιγμής, μόλις οχτώ σχετικές αναφορές βρίσκονται διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Εθνικού Αρχείου και καλύπτουν τα έτη από το 1978 ώς το 1987.

Παράλληλα, ο επικεφαλής αστρονόμος του Πάπα, πατήρ Γκαμπριέλ Φούνες, σε άρθρο του στην εφημερίδα του Βατικανού, δηλώνει ότι η ύπαρξη εξωγήινων μορφών ζωής δεν μπορεί να αποκλειστεί. Ο διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού θεωρεί ότι η αναζήτηση εξωγήινης ζωής δεν αντιφάσκει με την πίστη στον Θεό και εικάζει ότι κάποιοι εξωγήινοι μπορεί ακόμη και να είναι απαλλαγμένοι από το προπατορικό αμάρτημα. Προκειμένου να ενισχύσει τα επιστημονικά του διαπιστευτήρια, το Βατικανό διοργανώνει τον επόμενο χρόνο συνέδριο για την 200ή επέτειο από τη γέννηση του Κάρολου Δαρβίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: