Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2008

Ξωτικά






Τα ξωτικά είναι φανταστικά όντα που τα περισσότερα δεν έχουν σταθερή μορφήκαι πολλές φορές έχουν την δυνατότητα να γίνονται αόρατα.Συνήθως περιγράφονται μικρόσωμα αλλά έχουν τις δυνατότητες να αλλάζουν μορφή μαγικά και να γίνονται μεγαλόσωμα!




Κάποιες παλιές ιστορίες λένε ότι οι ο κόσμος μας κι αυτός των ξωτικών ήταν ένας αλλά για ένα περίεργο λόγο αυτοί οι δυο κόσμοι χωρίστηκαν!
Άλλος μύθος λέει ότι τα ξωτικά βρισκόντουσαν στην γη πριν δημιουργηθούν οι άνθρωποι…






είναι έξυπνα και περίεργα όντα μπορούν να κλέβουν οτιδήποτε τους αρέσειή έτσι απλά για να πειράξουν κάποιον!
Ζούνε σε δάση, σε σπηλιές σε φαράγγια
στοές ορυχείων, εγκαταλελειμμένα κάστρα, ρωγμές του εδάφους,
μπορούν να εμφανίζονται και να εξαφανίζονται όποτε τους αρέσει άλλα ζούνε μόνιμα σε ένα μέρος και άλλα δεν μπορούν να μείνουν σε μια περιοχή και ταξιδεύουν συνέχεια ομαδικά!Μιλούν με σφυριχτούς ήχους, λένε ότι δεν πεθαίνουν και πως όλα επαναλαμβάνονται!
Οι παραδόσεις γι’αυτά διαφέρουν από χώρα σε χώρα και από τόπο σε τόπο.



Οι ονομασίες τους πολλές και σε κάθε χώρα έχουν την δικιά τους!


Ελλάδα-ξωτικά ή αερικάΑγγλία-Elves, KorrigonsΙρλανδία-Sindhe ή GentryΣκωτία-Good PeopleΓαλλία-Fees




Σε γενικές γραμμές μπορούμε να τα χωρίσουμε στα καλά ξωτικά και στα κακά ξωτικά!
Καλά ξωτικά (fair folk=ο λαός του αιθέρα) ή Light Elves Αερικάόνομα και όρος που δίνετε στις Νεράιδες στα ξωτικά του αέρα ή πνεύματα του αέρα ή αυτά που είναι πάνω στην γη, η λατινική τους ονομασία είναι Συλφίδες ονομασία που τους έδωσε ο Παράκλεισος.Στην Ιρλανδία λέγονται Daoine Sidhe. Η μορφή τους είναι ανθρώπινη με μικρά φτερά στην πλάτη, λεπτοκαμωμένα φωτεινά λαμπερά αέρινα που χορεύουν ασταμάτητα σε φωτεινούς κύκλους τις νύχτες κάτω από το φως του φεγγαριού.

Κακά ξωτικά (Dark Elves) εκεί ανήκουν οι Καλικάντζαροι, οι Brownies, οι Kobolds, οι Gnomes, τα Trolls, οι Νάνοι
Από πολύ παλιά οι άνθρωποι προσπαθούσαν να τα περιγράψουν και να τα ερευνήσουν.
Σύμφωνα με έναν από τους μεγαλύτερους Αποκρυφιστές τον Παράκελσο(Ελβετός γιατρός 1493-1541) τα μελέτησε και τα ξεχώρισε σε τέσσερις κατηγορίες.1. Συλφίδες ανήκουν τα αερικά, ο Λαός του Αιθέρα(fair folk) και ελέγχουν τον καιρό και τον αέρα2.Udines τις Νύμφες του νερού3.Σαλαμάνδρες τα στοιχεία της φωτιάς4.Gnomes(Γνώμοι) τα στοιχεία της γης.

Παράκελσος είναι Ελβετός γιατρός 1493-1541αλχημιστής και αποκρυφιστήςτο πραγματικό του όνομα είναι Θεόφραστος Μπομπάσους Χον Χοχεχάινκαι ο οποίος επέλεξε το όνομα Παράκελσος για να δηλώσει ότι είναι πιο άξιος από τον Κέλσιο έναν από τους πιο ξακουστούς και σπουδαίους Ρωμαίους θεραπευτές της εποχής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: