Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008

Μαγνητικές πύλες, HAARP και συνειδησιακό άλμα...


Διάβαζα τα "επιστημονικά νέα" σχετικά με τις Μαγνητικές πύλες που ανοιγοκλείνουν ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο και δεν θα μπορούσα φυσικά να τα αφήσω ασχολίαστα, αφού φαίνεται να σχετίζονται με θέματα που από χρόνια μελετώ...
Λένε λοιπόν οι επιστήμονες, πως κάθε οκτώ λεπτά ψηλά στον ουρανό ανοίγει βίαια μία μαγνητική πύλη μήκους 150 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ανάμεσα στον Ήλιο και τη Γη και αφήνει να περάσουν τόνοι ηλιακών σωματιδίων υψηλής ενέργειας. Το φαινόμενο αυτό το ονομάζουν "συμβάν μεταβίβασης μαγνητικής ροής" (Flux Transfer Event - FTE), και όπως δηλώνει ο φυσικός Ντέιβιντ Σίμπεκ του Κέντρου Διαστημικής Πτήσης Goddard της NASA:
«Πριν από δέκα χρόνια ήμουν σίγουρος ότι δεν υπάρχει, τώρα όμως τα πειστήρια είναι αδιάσειστα» .
[Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά ας υπενθυμίσω λιγάκι την κλασική αντίδραση του μέσου ανθρώπου όταν μιλάει "επιστήμονας": στέκεται "προσοχή" και δέχεται άκριτα ότι του σερβίρει, καθώς στη συνείδηση του τον έχει τοποθετήσει "πάνω από τη δική του κρίση", αφού είναι "ειδικός"...
Ας έχουμε κατά νου επιτέλους, ότι η επιστήμη ερευνά και δεν δικαιούται να θέτει δογματικά τις θεωρίες και πορίσματα της, αφού και η ίδια βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη-αναζήτηση...
Τι λέει ο Ντέιβιντ Σίμπεκ; Μέχρι πριν δέκα χρόνια ήταν σίγουρος πως δεν υπάρχει τέτοιο φαινόμενο... Αυτή η "επιστημονική σιγουριά" θα μας φάει... Όταν οι άνθρωποι της καθεαυτού έρευνας είναι "σίγουροι", στερούν απο τον κόσμο μας τη δυνατότητα να μάθουμε και να εξελιχθούμε. Αν οι επιστήμονες, δεν έχουν τη νοητική ευελιξία να σκεφτούν πρωτοποριακά, με φρεσκάδα και δημιουργική φαντασία, πως να την έχουν άνθρωποι συντηρητικοί από τη φύση τους που δεν θέλουν αλλαγές και εξελίξεις?...
Σύμφωνα με την "είδηση", οι επιστήμονες γνώριζαν εδώ και καιρό ότι η Γη και ο Ήλιος πρέπει να συνδέονται με κάποιον τρόπο.
[Στο "πρέπει να" ήταν ακόμη δηλαδή; Κι εμείς γιατί από τα σχολικά χρόνια ακόμη γνωρίζουμε πως είναι ιδιαίτερα σημαντική η σύνδεση του πλανήτη μας με το κεντρικό μας άστρο κατά πολλούς και ποικίλους τρόπους; Π.χ. βαρυτική έλξη, περιστροφική κίνηση, ηλεκτρομαγνητική αλληλεπίδραση, κλιματολογική κατάσταση, σεισμικότητα; Από άλλους επιστήμονες μας δινόταν οι γνώσεις?
Αλλά ναι, ας μην ξεχνιόμαστε στο ενδιάμεσο -και μέσω των ΜΜΕ- προβαλλόταν μόνο οι "επιστήμονες" που καμώνονταν πως δεν υπάρχει σχέση, καθώς έτσι ευνοούνταν η προώθηση του μύθου της ανθρωπογενούς κλιματολογικής μεταβολής...
Λες και τα φυσικά φαινόμενα λειτουργούν όπως οι επιστημονικές ειδικότητες: ανεξάρτητα και ασύνδετα μεταξύ τους... Παρ' όλ' αυτά οι επιστήμονες που από δεκαετίες ήδη αναφέρονταν στη σημαντικότατη σχέση Γης-Ήλιου είναι πολλοί, κι ας μην τυγχάνουν "ιδιαίτερης εκτίμησης" στα ΜΜΕ, κι ας μην "κερδίζουν" τιμητικές διακρίσεις Νομπελ, κι ας είναι "άγνωστοι" για τους πολλούς...]
Η μαγνητόσφαιρα της Γης (η μαγνητική 'φούσκα' που περιβάλλει τον πλανήτη μας) είναι γεμάτη με σωματίδια του ηλιακού ανέμου τα οποία διαπερνούν τις μαγνητικές «ασπίδες» της Γης. Εισέρχονται ακολουθώντας τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου, οι οποίες μπορούν να ανιχνευθούν από την επιφάνεια του πλανήτη μας μέχρι πίσω στην ατμόσφαιρα του ήλιου.
Ποιος όμως είναι ο μηχανισμός των FTE; Η πλευρά της Γης που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή εκτεθειμένη στον ήλιο πιέζει το μαγνητικό της πεδίο πάνω στο μαγνητικό πεδίο του άστρου. Κάθε οκτώ περίπου λεπτά, τα δύο πεδία για λίγο χρόνο συγχωνεύονται ή «επανασυνδέονται», σχηματίζοντας ένα είδος πύλης μέσω της οποίας είναι δυνατή η ροή των σωματιδίων. Η πύλη έχει τη μορφή ενός νοητού κύλινδρου με πλάτος περίπου όσο η Γη.
Σύμφωνα με τις έρευνες, οι κυλινδρικές μαγνητικές πύλες τείνουν να σχηματίζονται πάνω από τον ισημερινό της Γης και μετά να μετακινούνται προς τους πόλους (στο Βόρειο Πόλο το Δεκέμβριο και στο Νότιο τον Ιούλιο).
[Τέτοια δεν είναι και η "φύση" του Όζοντος? Εξαρτώμενη από την ηλιακή δραστηριότητα, την γωνία κλίσης της Γης και της Εποχής, με διαφορές "κίνησης' ανάμεσα στον Ισημερινό και τους πόλους? ...]
Εξάλλου η "μεταβίβαση μαγνητικής ροής", δεν μπορεί να είναι ένα καθαρά "μαγνητικό" φαινόμενο... Όπου υπάρχει μαγνητισμός, δρουν και ηλεκτρικά φαινόμενα. Οι αλληλεπιδράσεις της μαγνητικής αυτής ροής μεταξύ ήλιου και Γης, φαντάζομαι πως επιδρά, όπως και όλα τα άλλα ηλεκτρομαγνητικά κύματα, πάνω σε ολόκληρη τη φύση και φυσικά πάνω στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά.
Στο άρθρο μου "Το μαγικό Τραγούδι της Γης - Συνειδησιακό Άλμα της Ανθρωπότητας" στο β' μέρος, είχα κάνει μια εκτενέστατη αναφορά στο μαγνητικό πεδίο της Γης και πως αυτό επηρεάζει τόσο την διάθεση και τη συμπεριφορά, όσο και την υγεία των ανθρώπων, όπως δείχνουν πολλές έρευνες. Μάλιστα εκεί είχα αναφέρει πως:
Η ύπαρξη μαγνητικού πεδίου δεν αποτελεί κανόνα για τους πλανήτες. Στο ηλιακό μας σύστημα το διαθέτουν μόνο ο Άρης, ο Ερμής και ο δορυφόρος του Δία, Γανυμήδης. Θεωρείται όμως βασικός παράγοντας για την ύπαρξη ζωής στη Γη.
Η δύναμη του μαγνητικού πεδίου της Γης έχει ένα μέγεθος της τάξης των 30.000-70.000 nT (nanotesla), που αντιστοιχεί σε 0.000000001 Tesla, ενώ ένας απλός μαγνήτης είναι κατά 2000 φορές ισχυρότερος και έχει ισχύ 0,1 Tesla περίπου. Επίσης το μαγνητικό πεδίο δεν είναι ομοιογενές, αλλά παρουσιάζει μεγάλες τοπικές διακυμάνσεις. Έτσι παρουσιάζεται ισχυρότερο κοντά στους πόλους όπου μετρά 70.000nT περίπου, στην Βόρειο Αμερική και Ευρώπη έχει μεσαίες τιμές, ενώ στο εσωτερικό της Βραζιλίας μετρά 30.000nT μόνο.
Οι επιστήμονες γνωρίζουν σήμερα, πως το γήινο μαγνητικό πεδίο πάλλεται σε διάφορους ρυθμούς. Οι περισσότεροι οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες, όπως την ηλιακή ακτινοβολία και τα ατμοσφαιρικά φαινόμενα, είναι σύντομοι, ισχνοί και καθορίζουν μόνο το 1% των μεταβολών. Επίσης γνωρίζουν πως παρουσιάζει έναν ετήσιο κύκλο, με τις μέγιστες τιμές την άνοιξη και το φθινόπωρο και ένα 27ήμερο κύκλο.
Example
Μήπως οι κύκλοι της μεταφυσικής γνωρίζουν πράγματι μια αλήθεια που δεν μπόρεσε ακόμη να επιβεβαιώσει η κλασική φυσική? (Ας μην ξεχνάμε πως η κβαντική φυσική ήδη επιβεβαίωσε πολλές πεποιθήσεις-γνώσεις της μεταφυσικής...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: