Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008

Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία








Ο ηλεκτρομαγνητισμός (Electromagnetics) είναι ένας κλάδος της φυσικής ή της ηλεκτρολογίας στον οποίο μελετώνται τα ηλεκτρικά και μαγνητικά φαινόμενα. Μπορεί να θεωρηθεί ως μελέτη των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των ηλεκτρικών φορτίων σε στάση και σε κίνηση. Συνεπάγεται την ανάλυση, τη σύνθεση, τη φυσική ερμηνεία, και την εφαρμογή των ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων.




Οι ηλεκτρομαγνητικές αρχές βρίσκουν εφαρμογές σε διάφορους τομείς της τεχνολογίας όπως τα μικροκύματα (microwaves), τις κεραίες (antennas), τις ηλεκτρικές μηχανές (electrical machines), τις δορυφορικές επικοινωνίες (satellite communications), τη βιοηλεκτρομαγνητική (bioelectromagnetics), τις οπτικές ίνες (fiber optics), την ηλεκτρομηχανική ενεργειακή μετατροπή (electromechanical energy conversion) και πολλές άλλες. Στη φυσική ιατρική, παραδείγματος χάριν, η ηλεκτρομαγνητική δύναμη, υπό μορφή μικροκυμάτων, χρησιμοποιείται για να θερμάνει βαθιούς ιστούς για διάφορους ιατρικούς σκοπούς. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία χρησιμοποιούνται στις θερμάστρες επαγωγής για την τήξη και λειτουργία συγκόλλησης.




Ο διηλεκτρικός εξοπλισμός θέρμανσης χρησιμοποιεί τα μικροκύματα για να ενώσει ή να σφραγίσει τα λεπτά φύλλα των πλαστικών υλικών. Η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια προσφέρει πολλές νέες και συναρπαστικές δυνατότητες στη γεωργία. Χρησιμοποιείται, παραδείγματος χάριν, για να αλλάξει τη γεύση των λαχανικών με τη μείωση της οξύτητας.






Οι ηλεκτρομαγνητικές συσκευές περιλαμβάνουν τους μετασχηματιστές, το ραδιόφωνο/τηλεόραση, το τηλέφωνο, τις ηλεκτρικές μηχανές, τις γραμμές μετάδοσης, τους κυματοδηγούς, τις κεραίες, τα ραντάρ, τα λέιζερ και άλλα. Η κατασκευή αυτών των συσκευών απαιτεί τη λεπτομερή γνώση των νόμων και των αρχών του ηλεκτρομαγνητισμού.



1 σχόλιο:

Unknown είπε...

wραιο ιστολογιο,μην βαρεθεις γρηγορα.και αν βαρεθεις μην το διαγραψεις.το λεω γιατι στην ηλικια σου εχεις πολλα ενδιαφεροντα και ασχολιες.